Kvalita života rodinných příslušníků v paliativní péči - Hloušková, Dagmar (2007)
Tématem bakalářské práce je kvalita života rodinných příslušníků v paliativní péči. Obsahem práce je popis paliativní a hospicové péče, se zaměřením na potřeby rodinných příslušníků. Ve své průzkumné části se zabývá spokojeností rodinných příslušníku s léčbou, která je poskytována jejich blízkému, dále s mírou zátěže, která je kladena na rodinné příslušníky při péči o jejich blízkého a zda dochází u těchto rodinných příslušníků ke změně pohledu na vlastní život.