Problematika začlenění mentálně postiženého jedince do společnosti - Chalupová, Michaela (2007)
Bakalářská práce zjišťuje míru integrace mentálně postižených jedinců do majoritní společnosti. Jejím obsahem je analýza problému mentálně postižených osob při socializaci. Těžištěm celé práce je kvantitativní průzkumné šetření zaměřené na zjištění problémů při začleňování mentálně postižených dětí do společnosti z pohledu rodičů a zjištění podílu samotných rodičů při socializaci svých dětí.