Informovanost populace kuřáků o zdravotních rizicích kouření - Oplová, Helena (2007)
Bakalářská práce zjišťuje úroveň vědomostí o zdravotních rizicích kouření u kuřácké populace ve věku od dvaceti do padesáti let bez odborného zdravotnického vzdělání. Dále se zajímá o jejich názory a postoje k problematice závislosti na tabákových výrobcích. Těžiště práce je v průzkumovém šetření. Analýza a interpretace získaných údajů poskytuje informace o nízké úrovni informovanosti kuřáků a jejích možných příčinách.