Restriktivní postupy v psychiatrii - Pařízková, Marcela (2007)
Bakalářská práce poskytuje přehled metodiky používání vybraných restriktivních postupů. Týká se používání síťových lůžek, terapeutické izolace a fyzického omezení pacienta v lůžku. Těžiště práce tvoří průzkumné šetření povědomí laické veřejnosti o vybraných restriktivních postupech, jejich informovanosti o indikacích a kompetencích, které se váží k používání vybraných restriktivních metod a jejich nesouhlasu k používání vybraných restriktivních metod. Analýza a interpretace získaných dat poukazuje na nedostatečnou informovanost laické veřejnosti o používání vybraných restriktivních metod pomocí různých ...