Vznik Československé republiky a státní správa (1918 - 1920) - Procházka, Adolf (2007)
Ve své práci jsem se pokusil zmapovat oblast státní správy v prvních dvou letech existence ČSR. Vybudování administrativního aparátu nebylo jednoduchou záležitostí a je třeba jej vidět v širších souvislostech.