Ochrana zvláště chráněných druhů dravců v České republice - Štěpánková, Jana; Jančářová, Ilona, 1959-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2007)
Ochrana dravců v České republice je veřejným zájmem ochrany přírody. Stěžejním zákonem je zákon číslo 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, který řeší obecnou ochranu živočichů, ochranu zvláště chráněných druhů a ochranu volně žijících ptáků.
The nature protection is of the public interest in the Czech Republic. The key regulation concerning the protection of birds of prey is the Act No. 114/1992 Coll., on nature conservation and landscape protection, which solves their protection not only as the general protection of animals and the protection of specially protected species, but also by means of the protection of the wild birds.
Vedoucí práce: Ilona Jančářová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: ochrana živočichů; právo životního prostředí; animal conservation; environmental law; bakalářské práce