Ochrana zvláště chráněných druhů dravců v České republice - Štěpánková, Jana (2007)
Ochrana dravců v České republice je veřejným zájmem ochrany přírody. Stěžejním zákonem je zákon číslo 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, který řeší obecnou ochranu živočichů, ochranu zvláště chráněných druhů a ochranu volně žijících ptáků.