Vklad vlastnického práva k nemovitostem - Vilímková, Kateřina (2007)
Tématem bakalářské práce je vklad vlastnického práva k nemovitostem. V práci nejprve stručně popíši historii evidence nemovitostí a vznik a existenci katastru nemovitostí. V další kapitole se zabývám účelem zákona č. 265/1992 Sb., o zápisech vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem a současně rozborem pojmu vklad práva do katastru nemovitostí. V další kapitole analyzuji pojem vlastnické právo. Další kapitola hovoří o příslušnosti katastrálních úřadů a jejich katastrálních pracovišť.