Prostituce z hlediska juristického a kriminologického - Štěpanovská, Veronika (2007)
Analýza prostituce, včetně jejich příčin a přístupů k jejímu řešení. Některé osoby jsou k prostituci donuceny svou ekonomickou situací nebo rodinným prostředím, jiné se stanou obětí obchodu s bílým masem. Dosud v historii se ještě nikdy žádné společnosti nepodařilo tento jev zcela zničit. Pouze se podařilo ho na kratší období potlačit.