Pojem lesní pozemky ve srovnání s pozemky sloužícími plnění funkce lesa - Šusliková, Renata (2007)
Předmětem bakalářské práce bylo srovnání pojmu lesní pozemky s pozemky sloužícími plnění funkce lesa se zaměřením na problematická místa v terminologii různých pramenů práva. Pojem pozemek určený k plnění funkcí lesa vymezuje zákon č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon), ve znění pozdějších předpisů. Pojem lesní pozemek je definován v katastrální vyhlášce č. 26/2007 Sb., kterou se provádí zákon č. 344/1992 Sb., o katastru nemovitostí České republiky (katastrální zákon), ve znění pozdějších předpisů.