Proces udělování státního občanství - Veverka, Petr; Jurníková, Jana, 1973-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2007)
V práci je vymezen pojem státního občanství a jeho mezinárodně právní rozměr. Zaměření na jednotlivé způsoby jeho nabývání s důrazem na správní řízení o udělení státního občanství s uplatněním jednotlivých institutů státní správy.
In work is determinate conception citizenship and its international legal dimensions. It focused on different ways of citizenship acqusition, laying emphasis on the administrative procedure of granting the citizenship and factual application of individual institutes.
Vedoucí práce: Jana Jurníková.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: občanství; státní občanství; citizenship; bakalářské práce