Přestupky proti majetku - Nechvátal, Robert, 1972- (2007)
V první části uvádím jednotlivé druhy nebo skupiny správních deliktů, tzv. typologii správních deliktů. Na tuto část navazuji vymezením pojmu "přestupek". Následně se zabývám rozborem skutkové podstaty přestupku dle § 50 zákona o přestupcích. V páté části se zabývám možnými druhy ukládaných sankcí fyzickým či právnickým osobám za porušení právní povinnosti.