Alternativní způsoby trestního řízení - Šprynar, Roman (2007)
V bakalářské práci je zpracována problematika alternativ v trestním řízení včetně pojmu a charakteristiky odklonů, charakteristických znaků a zákonné úpravy institutů podmíněného zastavení trestního stíhání, narovnání, trestního příkazu, včetně řízení před samosoudcem, je zmíněna úprava trestního stíhání se souhlasem poškozeného.