Účinnost ukládaných trestů, zejména trestu odnětí svobody - Martínek, Jiří; Fenyk, Jaroslav, 1961-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2007)
Podstatou této práce je zhodnotit účinnost ukládaných trestů, zejména trestů odnětí svobody. V tomto kontextu jsou zde zmíněny různé podoby trestů, které se během historie vyvinuly, od trestu tělesných a trestů smrti, trestů peněžitých, až po v dnešní době nejrozšířenější tresty odnětí svobody a jejich alternativní formy.
Body of that work is summing up efficiency of the sentencing of punishments, primarily sentence of imprisonment. In the context are here mentioned various form punishments, which have been developed during the history, of corporal punishments and capital punishments, fines, after as much as today's time the most widespread sentence of imprisonment and their alternative forms.
Vedoucí práce: Jaroslav Fenyk.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: trestání; trestní právo; criminal law; punishment; bakalářské práce