Účinnost ukládaných trestů, zejména trestu odnětí svobody - Martínek, Jiří (2007)
Podstatou této práce je zhodnotit účinnost ukládaných trestů, zejména trestů odnětí svobody. V tomto kontextu jsou zde zmíněny různé podoby trestů, které se během historie vyvinuly, od trestu tělesných a trestů smrti, trestů peněžitých, až po v dnešní době nejrozšířenější tresty odnětí svobody a jejich alternativní formy.