Recidiva v pojetím právním, kriminologickém a penologickém - Němcová, Markéta; Kalvodová, Věra, 1965-; Masarykova univerzita. Katedra trestního práva (2007)
Bakalářská práce na téma Recidiva v pojetí právním, kriminologickém a penologickém se zabývá specifickým pojetím recidivy z pohledu uvedených vědních disciplín. Východiskem práce je pojmové vymezení jednotlivých pojetí recidivy, těžiště spočívá v analýze právního pojetí recidivy de lege lata.
This work on Legal, Criminological and Penological Aspects of Recidivism focuses on a specific concept of recidivism as viewed by the above branches. The work commences with the definition of the term from various perspectives (law, criminology, penology), the focus being on the analysis of the legal concept de lege lata.
Vedoucí práce: Věra Kalvodová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: recidivisté; trestní právo; criminal law; recidivists; bakalářské práce