Liberalizace volného pohybu finančních služeb v EU - Müller, Patrik (2007)
Tato práce se zabývá problematikou volného poskytování finančních služeb realizované přes hranice členských států finančními institucemi zřízenými a licencovanými v souladu s právem některého z členských států. K zahájení podnikání na poli finančních služeb v jiném členském státě není již nadále nutné žádat o vydání dalšího obdobného povolení v příslušném státě, jelikož povolení vydané v domovském státě finanční instituce této umožňuje poskytovat své služby na celém území EU pouze na základě jednoduché oznamovací procedury, která se odehrává mezi dohledovými orgány domovského a hostitelského státu.