Symplektické diferenční systémy - Zemánek, Petr, 1983- (2007)
Tato diplomová práce podává přehled všeho, co je známo o symplektických diferenčních systémech. Obsahuje zejména jejich základní vlastnosti, oscilatorické vlastnosti, souvislost s diskrétním variačním počtem a kvadratickými funkcionály, trigonometrické a hyperbolické symplektické systémy, transformační teorie. Je zde odvozena nová nerovnost Lyapunovova typu pro symplektické systémy.