Veřejný ochránce práv - Benko, Štěpán (2007)
Ve své bakalářské práci jsem se věnoval instituci Veřejného ochránce práv. Poukázal jsem na důvody, které vedly ke zřízení této instituce ( nejen u nás ), a také jak bylo obtížné tuto instituci prosadit a včlenit do českého práva. Dále jsem pak prezentoval jak vypadá vlastní činnost ochránce. Pro srovnání s jiným ombudsmanem jsem si jako protějšek vybral Slovensko.