Komika ve vybraných dílech Michala Viewegha - Snášel, Jakub (2006)
Tato práce analyzuje komiku ve dvou románech Michala Viewegha - v „Báječných létech pod psa“ a „Báječných létech s Klausem“. Úvodní kapitoly popisují recenze na autorovo dílo, komplikovaný vztah autora a literárních kritiků, různé klasifikace komiky ve vybraných literárněvědných spisech. Při samotné analýze obou románů se opíráme o dělení komiky, jak jej ve své práci - Smích - popisuje Henri Bergson.