Mechanika nadhazovacího pohybu, silová příprava nadhazovačů a její vliv na jejich výkonnost - Malík, Jakub (2007)
Malík, J. Mechanika nadhazovacího pohybu, silová příprava nadhazovačů a její vliv na jejich výkonnost. Brno: MU, 2007, 56 s. Práce se zabývá silovou přípravou hráčů nadhazovačů baseballu v přípravném období. Popisuje sportovní disciplínu z hlediska funkční a metabolické náročnosti na organismus. Rozebírá sportovní trénink nadhazovačů v přípravě po stránce kondiční s důrazem na rozvoj silových schopností.