Profesní zátěž policistů a její prožívání - Křížová, Zuzana (2007)
Profesní zátěž policistů a její prožívání. Tato práce se zabývá identifikací náročných situací v policejní profesi a hledáním souvislostí mezi vystavením těmto situacím, percipovanou mírou pracovní zátěže a dalšími proměnnými, jako je rysová anxieta, symptomy vyhoření a sociální opora. Studie se zúčastnilo dvacet dva policistů, proto má pouze explorační charakter. Pro studii byla vytvořena vlastní škála obtížných situací. Dále je využíván Meisterův dotazník vnímané pracovní zátěže, dotazník STAI (škála rysové anxiety) a dotazník BM - psychického vyhoření. Pro hodnocení úrovně sociální opory byly použity dvě subškály z dotazníku PCI.