Souvislosti mezi psychopatologickými rysy osobnosti a dlouhodobým užíváním konopných drog - Voláková, Daniela (2007)
Abstrakt Název diplomové práce : Souvislosti mezi dlouhodobým užíváním konopných drog a psychopatologickými rysy osobnosti. Cíl práce: Zjistit souvislosti mezi dlouhodobými uživateli konopných drog a výskytem osobnostní patologie. Zjistit, zda u dlouhodobých uživatelů konopných drog bude shledán vyšší skór na škále Deprese a Schizofrenie než u běžné populace. Zjistit, zda ti uživatelé, u kterých se vyskytla vyšší hodnota schizofrenie či deprese oproti normě, užívají či užívali nealkoholové drogy. Zjistit zda užívají konopné drogy více než 3x týdně. Zjistit, souvislosti mezi dlouhodobými uživateli konopných drog a výskytem sociální patologie. Zaměřím se na to, zda u uživatelů bude shledán vyšší skór na škále Antisociální chování a na škále Poruchy pracovního výkonu. Zjistit, zda u dlouhodobých uživatelů budou zjištěny problémy s alkoholem. Budu zjišťovat, zda se u dlouhodobých uživatelů bude shledán vyšší skór na škále Problémy s Alkoholem (MAC-R) oproti normě. Použité meto.