Profesní zátěž u policistů a její zvládání - Coufalová, Barbora (2007)
Tato práce pojednává o pracovní zátěži policistů a jejím zvládání. Jejím cílem je popsat stresující a obtížné situace v práci policisty, míru pracovního zatížení a copingové strategie, které policisté používají k jejich zvládání. Pro účely této práce byla vytvořena Škála obtížných situací. Dále bylo použito dotazníku Hodnocení pracovní zátěže a dotazníku Reakce na každodenní události. Předvýzkumu se zúčastnilo 9 policistů a na samotném výzkumu se jich podílelo 22. Práce má explorační charakter