Osobní nezdolnost při zvládání životního utrpení - Tesař, Michal (2007)
Jádrem studie je nezdolnost v životním utrpení. Stručně jsou uvedeny související témata pozitivní psychologie se zaměřením na nezdolnost v pojetí sense of coherence. Výzkum je zaměřen na ověření vztahu mezi nezdolností a strategiemi zvládání stresu. Korelační analýza potvrdila úzký vztah mezi proměnnými.