Lyžařské materiály pro školní kurzy - Paděrová, Lucie (2007)
Tato práce obsahuje informace o vhodném vybavení pro školní lyžařské kurzy, historii těchto kurzů, metodiku výuky lyžování, provozní pokyny pro školní výcvikové kurzy a také rady pro to,jak být dobrým instruktorem. Dále je v této práci obsažena tématika bezpečnosti na horách, úrazovost a pravidla chování na sjezdových tratích.