Komparace politických stran Bulharska a Rumunska v konceptech euroskepticismu a evropeizace - Kurucová, Eva (2007)
Bakalářská práce se pokouší ověřit, zda je v bulharském a rumunském stranickém systému patrný proces evropeizace. Dále se snaží porovnávat bulharský a rumunský stranický systém podle konceptu euroskepticismu. Nejdůležitějšími teoriemi, které jsou v práci využity, je pět oblastí evropeizace politických stran podle R. Ladrecha a typologie euroskepticismu N. Contiho a L. Verzichelliho.