EIDHR a šíření lidských práv - Hofírková, Veronika (2007)
Šíření lidských práv a demokracie patří mezi součásti zahraniční politiky EU. EU ve snaze prosazovat lidská práva a demokracii ve světě zřídila Evropskou iniciativu pro demokracii a lidská práva. Cílem práce je popsat historii a fungování EIDHR a zjistit, zda-li se jedná o úspěšný nástroj, což je v závěru práce potvrzeno. V další části práce je představena budoucnost EIDHR, kdy má být modifikována Tématickým programem.