Možnosti Evropské politiky sousedství jako alternativy členství v EU případová studie Ukrajiny - Zapletalová, Veronika, 1985- (2007)
Bakalářská práce se věnuje problematice Evropské politiky sousedství. Cílem práce je ověřit, do jaké míry současný vývoj ENP umožňuje rozvíjet v jejím rámci takový model vztahů s EU, který by mohl představovat alternativu plného členství. Případová studie prověřuje v těchto intencích případ Ukrajiny a jejích vztahů s EU v rámci European Neighbourhood Policy.