Podpora a význam bioenergetiky z hlediska Společné zemědělské politiky EU - Medunová, Tereza (2007)
Rozvoj oblasti biopaliv a bioenergetiky je Evropskou Unií podporován i z důvodu částečné redukce nadprodukce, kterou společná zemědělská politika vytváří.