Komparácia dánskych a švédskych single-issue euroskeptických strán v Európskom parlamente - Drgonec, Andrej (2007)
Bakalárska práca sa zaoberá dánskymi a švédskymi single-issue euroskeptickými stranami v Európskom parlamente. Traja zástupcovia týchto politických subjektov sú navzájom komparovaný na úrovni historického vývoja, straníckych programov, členstva vo frakciách v EP a hlasovania v EP. Autor sa snaží potvrdiť hypotézu, že škandinávske single-issue strany v EP vykazujú podobné znaky a existuje spoločný menovateľ, vďaka ktorému ich možno skúmať ako konzistentný celok.