Poslední dekáda ekonomické spolupráce vybraných států RVHP - Kvasnička, Michal (2007)
Bakalářská práce se věnuje problematice ekonomické degradace sovětského bloku, zejména v poslední dekádě jeho existence. Pozornost je zaměřena primárně na Československo, Polsko, Maďarsko a Sovětský svaz; jako jednotící prvek zde slouží spolupráce v rámci organizace RVHP. Základním cílem práce je zhodnotit, jakou roli sehrála nefunkčnost RVHP a zhroucení centrálního plánování v rozpadu bloku.