Cizinec v našem lůžkovém zařízení - teorie kulturně rozdílné a shodné péče - Kořínková, Jana (2007)
Ve své bakalářské práci s názvem „Cizinec v našem lůžkovém zařízení“ jsem se zabývala problematikou ošetřování cizinců a klientů vyžadujících kulturně specifickou péči vůbec. Teoretická část obsahuje obecné údaje vztahující se k hospitalizaci cizinců a také podstatné údaje o specifikách vybraných skupin vyžadujících péči, která se shoduje s jejich s mentalitou, zvyklostmi či náboženstvím. Nedílnou součástí práce bylo dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zjistit, zda jsou české sestry k péči o takového pacienta alespoň minimálně připraveny.