Vzájemná spolupráce celních orgánů členských zemí EU v oblasti porušování celních předpisů - Humňal, Jan (2007)
Hlavní část této práce je věnována především Nařízení Rady č. 515/1997 a Úmluvě Neapol II, kde se autor snaží popsat způsoby a možnosti spolupráce a popsat ratifikační proces v rámci ČR. Další částí jsou informace o OLAFu, o jeho vzniku, způsobech spolupráce a o jeho právním základě. Cílem této práce bylo seznámit širší veřejnost s problematikou mezinárodní spolupráce při odhalování porušování celních předpisů.