Oceňování pozemků - Rubášová, Alice (2007)
Určit přesnou cenu pozemku je dosti složitý úkol vzhledem k tomu, že ceny uvedené ve většině kupních smluv zahrnují jak cenu pozemku tak cenu nemovitosti. V současnosti se v ČR provádí oceňování pozemků pomocí několika metod, které lze rozdělit do dvou typů: metody používané pro administrativní účely, tj. pro stanovení daní a poplatků, jež vyžadují finanční úřady v ČR.