Ekonomická autonomie obcí v ČR - Málek, Josef (2007)
Cílem této práce je shrnout základní problematiku územní samosprávy. To se týká jednak jejího historického vývoje a dále pak vývoje rozpočtů územních samosprávných celků. Je zde uvedeno, jakým způsobem funguje municipální finanční systém v České republice. Nedílnou součástí je základní informace o postavení o obce jako základního územně samosprávního celku.