Přenos geografických informací pomocí telekomunikačních prostředků - Hališková, Ivana (2007)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi bezdrátového přenosu geografických informací z centrálních databází do mobilních prostředků. Jsou shrnuty poznatky o bezdrátových komunikačních technologiích používaných v současné době na území České republiky a stručně je popsán princip jejich fungování a jejich vlastnosti. Těžiště práce je v praktickém testování a zkoumání možností přenosu dat v závislosti na množství přenášené informace za různých podmínek, následné analýze naměřených dat a jejich vyhodnocení. Je zjišťováno, jaké zobrazovací jednotky elektronických systémů jsou používány v krizovém managementu v České republice a parametry těchto zobrazovacích jednotek jsou podrobně analyzovány. Jednou z příloh je i CD-ROM, kde najdeme zjištěné elektronické systémy, parametry zobrazovacích jednotek, hodnoty naměřené při praktickém testování a k nim vyhotovené grafy.