Akademická prokrastinace ve vztahu k perfekcionismu - Sliviaková, Andrea (2007)
Předkládaná diplomová práce je zaměřená na prozkoumání vztahu mezi akademickou prokrastinací a perfekcionismem. Přibližuje současné poznatky o prokrastinaci, zejména prokrastinaci akademické (tj. prokrastinaci ve studentské populaci) a perfekcionismu (a možnosti rozlišování mezi jeho funkční a dysfunkční formou). Výzkumný soubor tvořilo 160 studentů (75,6% žen a 24,4% mužů; průměrný věk 22,99 let), kteří vyplnili Multidimenzionální škálu perfekcionismu (Frost et al., 1990) a Škálu prokrastinace pro studenty (Lay, 1986). Výsledky jsou diskutovány vzhledem k jejich možným příčinám a je naznačeno jejich využití v praxi a dalším výzkumu.