Materiální a formální stránka trestného činu - Štekl, Jaroslav (2007)
V textu byly načrtnuty směry pojetí trestního práva, které se týkaly našeho státu od jeho vzniku v roce 1918, až do současné doby a snahy o jeho další změny do budoucna. Jak bylo uvedeno, již od roku 1918 byly tendence, které vedly ke vzniku návrhů trestních kodexů, kterými by byl nahrazen trestní zákon z roku 1852.