Právní institut vazby v českém trestním právu po novelizaci zákonem č. 265/2001 Sb. - Marek, Tomáš (2007)
Bakalářská práce se zabývá vlivem novelizace trestního procesu provedené zákonem č.265/2001 Sb. v roce 2002 na pozitivní právní úpravu institut vazby v návaznosti na jeho předchozí vývoj a v kontextu s požadavky, které byly s novou právní úpravou vazby spojeny. Práce je rozdělena do tří základních částí. Obsahem první části je zejména úvod do problematiky vazby, její ústavně právní a trestně právní rozměr.