Věcná břemena - Kalvodová, Zuzana; Průchová, Ivana, 1955-; Masarykova univerzita. Katedra práva životního prostředí a pozemkového práva (2007)
Systematicky jsem práci zaměřenou na analýzu vzniku, změny a zániku věcných břemen rozčlenila do celkem 11 kapitol, z nichž v kapitolách 2. - 7. se věnuji čistě jen této problematice. V druhé kapitole pojem věcné břemeno vymezuji a charakterizuji stručně jeho funkci. Zde poprvé také zmiňuji a přibližuji, dále velmi často používané, výrazy in rem a in personam. Kapitola třetí je věnována přehledu historického vývoje tohoto institutu.
I devided this work, specialized to incepton, modification and extincion of easements, systematically into 11 chapters, from among chapter 2.-7. is clearly dedicated only to this theme. In second chapter I determine the easement subject and I shortly distinquish its function. For the first time I mention and I explain two terms - in rem and in personam, which are very often used in this work.
Vedoucí práce: Ivana Průchová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: pozemkové právo; věcná břemena; easements; real property law; bakalářské práce