Právní režim pozemků sloužících dopravě - Hrnčiřík, Radim (2007)
Bakalářská práce je zaměřena na právní režim pozemků sloužících dopravě, zejména pak na omezení vlastnických vztahů souvisejících s těmito pozemky. Úvod je věnován vymezení základních pojmů a rozčlenění pozemků sloužících dopravě, a to dle druhu dopravy který je na nich provozován. Hlavní kapitoly bakalářské práce tvoří rozbor problematiky vyvlastnění a věcných břemen v souvislosti se zmíněnými pozemky.