Odklony v trestním řízení - Bezděk, Tomáš (2007)
Bakalářská práce pojednává o alternativních způsobech trestního řízení, nebo-li odklonech v trestním řízení, které byly postupně legislativně zakotveny v českém trestním právu coby reakce na vzrůstající kriminalitu a požadavek na racionalizaci trestní justice za současného dodržení práva na spravedlivý proces. Cílem odklonů v trestním řízení se tak stává zkrácení a zefektivnění trestního řízení, aby rozhodnutí v trestní věci bylo přijato co nejdříve, pokud možno ještě před dospěním věci do stádia před soudem.