Postavení a úkoly obecní policie - Bačík, Pavel; Skulová, Soňa, 1956-; Masarykova univerzita. Katedra správní vědy, správního práva a finančního práva (2007)
V této bakalářské práci bych chtěl nejen odpovědět na otázku, proč zde máme obecní policii, ale také alespoň částečně nastínit většinu pravomocí strážníků a specializovat se na některé vybrané činnost a řešení přestupků, se kterými se může strážník obecní policie setkat častěji.
I would like in this bachelor work not only answer the question why the City police was establised, but also basicaly mention most of the rights of policemen, and pinpoint some special duties, and solventions of felonies with which are servicemen mainly in contact. Because of differencies for work in the big city and small town, the specifics in approach are not similar.
Vedoucí práce: Soňa Skulová.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2007.
Keywords: obecní policie; policisté; municipal police; policemen; bakalářské práce