Postavení a úkoly obecní policie - Bačík, Pavel (2007)
V této bakalářské práci bych chtěl nejen odpovědět na otázku, proč zde máme obecní policii, ale také alespoň částečně nastínit většinu pravomocí strážníků a specializovat se na některé vybrané činnost a řešení přestupků, se kterými se může strážník obecní policie setkat častěji.