Závislost na kouření a vliv kouření na lidské zdraví - Vítková, Ludmila (2007)
Kouření tabáku negativně ovlivňuje lidské zdraví a způsobuje řadu vážných onemocnění. Přestat kouřit není jednoduché, protože většina kuřáků je závislá na nikotinu, droze obsažené v tabáku. V současné době může pomoci kuřákům při jejich boji se závislostí farmakologická léčba.