Barvoměna živočichů - Veselá, Iva (2007)
Tato diplomová práce se zabývá barvoměnou živočichů. Stručně pojednává o živočiších, kteří barvoměnu využívají (hlavonožci, ryby, obojživelníci a plazi), o funkci barvoměny a o chromatoforovém systému v jejich epidermis a škáře, který barvoměnu umožňuje.