Typologie agrorurálních struktur kraje Vysočina - Šenkýř, Jiří (2007)
Cílem této práce je charakterizovat situaci a vývoj zemědělství v kraji Vysočina, pokusit o vytvoření typologie agrorurálních struktur v kraji na základě dat shromážděných v dotazníkových šetřeních. V úvodu jsou zhodnoceny fyzickogeografické a socioekonomické charakteristiky území, hlavní část se zabývá aktuálním stavem zemědělských podniků právnických a fyzických osob.