Střediska regionu Jihovýchod a jejich vybavenost v obchodu a službách - Mašíček, Petr (2007)
Diplomová práce se věnuje vymezení středisek maloobchodu a služeb v regionu Jihovýchod a vymezení jejich zázemí. Vybavenost středisek byla zjišťována na základě dotazníkového šetření. Výsledkem je provedení obslužné regionalizace území regionu Jihovýchod. Následně bylo provedeno zhodnocení změn, ke kterým došlo od roku 1980 do roku 2006. V interpretaci výsledků je věnována pozornost vztahu mezi vybaveností a velikostí střediska a velikostí jeho zázemí. Je také provedeno porovnání kraje Vysočina a Jihomoravského kraje a zhodnocena spádovost obcí mimo region Jihovýchod.