Areály maximálního zalidnění jako metoda hodnocení koncentrace obyvatelstva - Kadlec, Pavel (2007)
Zásadní změny, které nastaly v české společnosti po roce 1989, se dotkly i migračního chování. Proces koncentrace obyvatelstva byl nahrazen dekoncentrací v důsledku změny migračního chování obyvatelstva a nastupující suburbanizace. Cílem diplomové práce je analýza změn migračního chování obyvatelstva ČR po roce 1989 a především studium změn koncentrace obyvatelstva na základě vymezení areálů maximálního zalidnění pro roky 1991 a 2006.